Milyen weboldalra van szükségem?

Egy weboldalt minden esetben valamilyen céllal hozunk létre. Éppen ezért nagyon fontos, hogy már a munka megkezdése előtt tisztában kell lenned azzal, mire szeretnéd használni az oldaladat. Oké ez szép, de mégis milyen célja lehet egy weboldalnak és mi a különbség ezek között? Ez az, amit az első megbeszélés alkalmával tisztába szoktunk tenni. Meghatározzuk, hogy melyikre van szükséged.

  • Céges bemutatkozó oldal

Ezeknél az oldalaknál az a cél, hogy megismertessük a vállalkozást a leendő ügyfelekkel. Bemutassuk a szolgáltatásokat, megkönnyítsük a kapcsolatfelvételt. Nem jellemző, hogy direkt értékesítés lenne az oldalon. 100%-ban csak a cég bemutatásáról szól.

  • Céges weboldal termék portfólióval

Ebben az esetben, már sokkal részleteseben megjelennek a cég által gyártott termékek vagy szolgáltatások. Legalább akkora hangsúly van fektetve az értékesítésre, mint a cég bemutatására. Természetesen itt még nem beszélhetünk webáruházról, de akár egy formon keresztül, akár telefonhívással, meg lehet rendeli a termékeket. 

  • Blog

A blogot kismillió céllal lehet létrehozni. Van, aki csak hobbiból ír cikkeket van, aki segíteni akar és van, aki lead generálásra használja. A blog nem csak önmagában létezik, de sokszor használják akár céges weboldalakkal, akár webáruházakkal összekötve, így maximalizálva a potenciális ügyfelek elérését.

  • Híroldal

Vannak a nagyok, mint az Index vagy az origó, HVG és vannak kisebb oldalak is. A híroldal a legtöbb esetben pénzszerzési forrás, amit az oldalon megjelenő hirdetések hoznak a tulajdonosoknak. Jellemzője, hogy gyorsan kell reagálni a hírekre. Mindig friss, érdekes, izgalmas anyagot kell gyártani.

  • Webáruház

Valószínűleg, mindenki rendelt már webáruházból valamilyen terméket. Habár, még nagyon sokan tartanak a használatuktól ennek ellenére évről évre nő a forgalmuk. A webáruházaknál lehetőség van az online felületen történő vásárlásra és fizetésre. Van kosárba teszem gomb és fizetési oldal, ahol a számlázási adatokat lehet megadni és online bankkártyával fizetni.  Egyre nagyobb a konkurencia és egyre nehezebb a piacon részesedésre szert tenni. Viszont, ha sikerül, akkor egy nagyon jövedelmező bevételi forrásra tehet szert az ember. A webáruházaknak is rengeteg típusa van. Lehet bérelni, de lehet saját tulajdonban is. Mi a WordPress+Woocommerce kombinációt használjuk. 

  • Landing oldal

A landing oldal gyakorlatilag egy weboldal, aminek jellemzően egyetlen oldala van és egyetlen célt szolgál. Tehát, ha azért lett létrehozva, hogy eladjon egy bizonyos terméket, akkor az egész oldal a termékkel fog foglalkozni, ha feliratkozókat szeretnél vele gyűjteni, akkor arra kell fókuszálni.

Minden tipus különböző felépítést és eltérő kommunikációt igényel. Éppen ezért nagyon fontos, hogy már az elején tudd mit szretnél.

 

 Ha szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, akkor azt itt tudod megtenni.

 

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük