Karelia.hu referncia bemutatása

Tényleg szükséges a kulcsszókutatás? Van bármilyen jelentősége? Ezeket a kérdéseket rendszeresen megkapjuk. A válaszunk pedig mindig ugyanaz. A kulcsszókutatás a weboldalad vagy webáruházad készítésének a 0. lépése kell, hogy legyen. Nélküle weboldalt készíteni vagy keresőoptimalizálást végezni olyan, mintha egy vadászaton bekötött szemmel kellene eltalálni egy vadat. Azért kell, hogy a 0. lépés legyen, mert a kulcsszókutatás során összegyűjtött szavakat felhasználva kell, a weboldalad tartalmát létrehozni. A későbbiekben, erre több példát is fogok hozni.

A kulcsszókutatás a keresőoptimalizálás legfontosabb része. Meg kell találni azokat a szavakat, kifejezéseket, amelyekkel a legtöbb releváns látogatót érhetjük el.

Ha számodra nem fontos a SEO, de szeretnél Google hirdetéseket futtatni, akkor is elengedhetetlen egy alapos kulcsszókutatás! A miértekre a PPC-S blogposztokban adunk válaszokat,

 

Kulcsszókutatás, de hogyan kezdj neki?

Mielőtt hozzáfogsz, nem győzzük hangsúlyozni, hogy ennek kell a 0. lépésnek lenni. Ha nem csinálod meg vagy ami még rosszabb, rosszul csinálod, akkor az egész online jelenléted nagy valószínűséggel nem fog működni! TANULJ vagy bízz meg egy tapasztalt szakembert.

  • Írd össze azokat a szavakat és kifejezéseket, amik eszedbe jutnak a termékeddel vagy a szolgáltatásoddal kapcsolatban.

Ha azt gondolod, hogy csak pár darab van, akkor óriási tévedésben vagy. Mikor elkezdtem az első saját webáruházamat csinálni https://karelia.hu akkor emlékszem, egy nap alatt összesen 25 kulcsszót tudtam összeírni. Azt gondoltam, ennyi.. ennél többet a világon senki nem fog találni. Jelenleg 2020 júnuisában összesen 779 szóra vagy kifejezésre jelenik meg az oldal. Engedd szabadjára a fantáziád és írj le mindent. Később eldöntöd majd, melyik az amit használni is tudsz. A legjobb, ha egy Excelbe kezded el írni a szavakat az első oszlopba egymás alá. 

 

  • Eszközök használata.

Vannak eszközök, amik segítségedre lehetnek a munkádban. Egyrészről megmutatják, hányan keresnek az adott kifejezésre havonta, másrészről további kulcs szavakat ajánlanak. Magyarországon 2 működőképes -és minimális befektetéssel elérhető- alternatíva áll a rendelkezésedre. Az egyik a  Google Adwords kulcsszótervezője a másik pedig az Ubersuggest. (Van még több lehetőség, de azok egyrészről nagyon drágák, másrészről komplikált a használtuk, így kezdőknek nem ajánlom).

A folyamat egyszerű add meg az első pontban összeírt szavakat a fenti programok egyikében és az megmutatja neked, hogy pontosan mennyien keresnek havonta arra a szóra, ráadásul azt is láthatod, hogy körülbelül mennyibe kerül, ha hirdetni szeretnél. Ezeken kívül további kulcsszóötleteket is ad, amelyeket szintén be tudsz írni a táblázatodba. Az excel második oszlopába írd be a havi keresés számát.

 

  • Konkurencia elemzése.

Ha megvagy a második ponttal, -ekkorra már minimum 100 kulcsszavadnak lennie kell-,  jöhet a konkurencia elemzése. Egyenként írd be a szavakat a keresőbe és nézd meg, hogy kik jönnek fel a találati listán és ők milyen tartalommal vannak ott. Ez segítséget fog adni abban, hogy egyáltalán milyen típusú szövegre van szükséged. Ha az adott szóra egy blogbejegyzés jelenik meg, akkor neked is blogot kell írni, ha egy termékoldal, akkor írj azt és így tovább. Ne akard feltalálni a Spanyol viaszt nem fog menni! Kövesd a meglévő mintákat.

 

  • Súlyozd a kulcsszavakat.

A legfontosabb, legnagyobb forgalmú szavak legyenek a főbb kategóriáid. Viszont tudnod kell, hogy ezekkel nem fogsz egyből jó helyen szerepelni. Költséges és időigényes felhozni rá az oldaladat, de fontos, hogy elindulj az úton. A következő lépésben nézd meg azokat a szavakat, amelyekre sokan keresnek, de a konkurenciáid nem fordítanak rá kellő figyelmet. Ezekből a szavakból kezd el felépíteni a tartalmaidat. Így sokkal gyorsabban fogsz tudni jó eredményeket elérni. Ezek egyenként nem fognak akkora hasznot hozni, ellenben nagyon sok van belőlük. Magyarul, ha sok olyan kulcsszóra írsz tartalmat, amire más nem, akkor sok embert fogsz könnyedén elérni. Ha ezekkel a kulcsszavakkal már jó helyen szerepelsz a találati listán, akkor a Google szemében egyre hitelesebb leszel, minél hitelesebb vagy annál…… Ugye érted.

Ha meg akarod előzni a konkurenciát, akkor jobb tartalmat kell készíteni. Ez az alap, de még sokszor ez sem elég a sikerhez

Tudjuk, hogy nagyon nehéz megérteni az alapokat is, de mégis elkerülhetetlen, ha ki akarod használni a weboldalban rejlő lehetőségeket. 

Konklúzió

1 Végezd el vagy csináltasd meg a kulcsszókutatást amilyen részletesen csak lehet.

2 Építsd fel az oldalad a megfelelő stratégia szerint. 

3 Gyűjts linkeket az oldaladnak. 

Ha ezeket a lépéseket betartod, akkor előbb-utóbb (konkurenciától függően) biztosan sikerrel fogsz járni.

Ha szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, akkor azt itt tudod megtenni.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük