SEO alapjai
érthetően

Mi az a SEO és mi közöm van nekem hozzá?

A SEO azaz a Search Engine Optimization azt a célt szolgálja, hogy a weboldalunkat és a tartalmainkat úgy alakítsuk ki, hogy a Google minél előbbre soroljon minket az organikus találatok között.
Miért fontos ez?
Az emberek amikor keresnek valamit a neten, jellemzően első lépésben a Google keresőt hívják segítségül. Egyszerűen beütik azt amire kíváncsiak és a nagy testvér megmutatja nekik azokat a találatokat, amelyek szerinte a leginkább relevánsak a keresésre.
Valószínűleg mindenki használta már a Googlet, így pontosan tudja, hogy szinte soha senki nem fog még csak a második oldalra sem elkattintani, hanem azokat a lehetőségeket vizsgálja meg amelyek az első oldalon vannak.
A felmérések szerint jelenleg ez a tendencia:

  • Az emberek 90%-a soha nem kattint a második oldalra.
  • Az első oldalon a kattintások több mint fele az első találatra érkezik
  • Az első 3 hely elviszi nagyjából a kattintások 80 %-át.

Ezekből pontosan látszik, hogy mennyire fontos az első pozíciók valamelyikének a megszerzése, és a SEO az ami ebben a segítségünkre van.

Ezt a posztot csak egy rövid bevezetőnek szántuk, minden témát részletesen kibontunk a többi írásunkban.

Jó olvasást kívánunk.

Ha bármilyen kérdése van, vagy szeretné ha mi készítenénk el weboldalát vagy webáruházát, akkor kérjen egy ingyenes konzultációt, ahol minden kérdésére választ fogunk adni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..